TOP
Image Alt

Selo na sedam Dunava

Selo na sedam Dunava

3990RSD / po osobi
(0 Reviews)

 

KOLUT – BAČKI MONOŠTOR – SOMBOR

Na samom severu naše zemlje, na Dunavu, kriju se predeli netaknute prirode koji ostavljaju bez daha. Na ovom izletu videćemo flamingose, probaćemo nadaleko čuveni riblji paprikaš i medene domaće proizvode, upoznati šokačku tradiciju, ali i naučiti nešto o starim zanatima. Sve ovo će biti upotpunjeno plovidbom Velikim Bačkim Kanalom i panoramskim razgledanjem Sombora sa reke.

Ne propustite priliku da se upoznate sa biserom Gornjeg Podunavlja!

 

CENA IZLETA

3990 dinara

Cena programa obuhvata:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • Obilaske prema programu
 • Ulaznice prema programu
 • Ručak u etno kući – riblji meni
 • Usluge profesionalnog  turističkog vodiča
 • Organizaciju putovanja u celini

 

 

Cena programa ne obuhvata:

 

 • Individualne troškove putnika

 

Način plaćanja :

 • Gotovinsko plaćanje : prilikom prijave za putovanje minimalan iznos za uplatu je 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostatak uplaćuje 7 dana pred put.
 • Platnim karticama : Visa, Dina, Master, Maestro, Visa electron, American express
 • Preko računa : uz profakturu izdatu od strane Go2travelling-a

Aranžman je radjen na bazi 40 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Cena je garantovana samo u slučaju kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba I usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

  Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim casovima (oko 7.30h). Voznja preko Novog Sada do vojvodjanskog sela Kolut. U jednom seoskom domaćinstvu koje se proteže na 7,5 hektara naići ćemo na prvi privatni zooloski vrt. Ovo je jedno od retkih mesta u Evropi gde možete videti flamingose. Pored flamingosa, ovde možete videti preko stotinu ptica iz svih delova sveta, ali i medvada, lamu, muflona i druge interesantne životinje. Nakon obilaska ovog životinjskog castva, uputićemo se ka Bačkom Monoštoru. Za ovo selo kažu da je „kapija Gornjeg Podunavlja’’. Da bismo ušli u Bački Monoštor moramo preći most, jer je selo ušuškano medju šumama, a okruženo je rukavcima Dunava, pa ni ne čudi naziv ovog mesta ’’selo na sedam Dunava’’.

  Po dolasku obići ćemo pčelarsko domaćinstvo, gde ćemo čuti priču o proizvodnji meda i naravno degustirati medene proizvode poput rakije medovače, medenjaka i likera. Potom ćemo obici seosku crkvu, posvećenu Petru i Pavlu, a onda ćemo se uputiti u jedno od zanatskih domacinstava. Interesantno je da se u ovom seocu još uvek mogu sresti zanatlije poput: klompara, čamdzije ili korpara. U zavisnosti od toga koji zanatlija bude slobodan da nas ugosti, imaćemo priliku da se upoznamo sa tajnama njegovog zanata. Potom odlazimo u obilazak Etno kuće, stare više od sto godina. To je autentična monoštorsko-sokačka kuca, gradjena u stilu tog vremena. Krase je trsčani krov, zemljani zidovi i podovi. Ovde ćemo se osvežiti uz neki od domačih napitaka.

  Po obilasku Etno kuce, sledi ručak. Kako je selo poznato po ribljem paprikašu, za naše putnike smo pripremili tradicionalan meni.

  Posle ručka uputićemo se ka Somboru koji nosi epitet najzelenijeg grada u Srbiji. Grad se ponosi svojim stablima bodjoša, lipe, kestena, platana. Odlazimo do kafea De Sol, gde se ukrcavamo na brodić, a potom sledi panoramsko razgledanje sa reke uz zanimljive priče našeg kapetana. Jednočasovnom plovidbom proći ćemo pored kupališta ’’Štrand“, pa kroz prelep ambijent ’’vrbare’’, do „tromedje’’ i prevodnice. Zbog kapaciteta broda, moguća je podela u 2 grupe. Dok jedna grupa plovi, drugi će imati slobodno vreme za šetnju ili kafu. Po zavrsetku krstarenja, povratak u Novi Sad i Beograd. Dolazak u mesto polaska u kasnim večernjim časovima.