TOP
Image Alt

Sremski Karlovci i vinarije

Sremski Karlovci i vinarije

/ po osobi
(0 Reviews)

Cena na upit

Sremski Karlovci čuvaju bogatu riznicu srpske kulture i duhovnosti u svojim gradjevinama od neprocenljive istorijske vrednosti, a na njegovim ulicama se I danas slave vino I groždje uz poeziju Branka Radičevića. Kažu da se u Sremskim Karlovcima radjaju najbolja vina u Sremu,  a poznato je da su se Karlovačka vina pila I na čuvenom ‘’Titaniku.’’

 

Ova živopisna varošica, na obronicma Fruške gore, poznata je kao sedište srpske kulture i prosvete. Danas su Sremski Karlovci središte Sremske mitropolije. Pesnik Branko Radičević je ovde pohađao nekoliko razreda gimnazije i ovaj predeo posebno je proslavio u svojim pesmama.

 

Cena uključuje:

 • Prevoz modernim, turističkim autobusom ili minibusom sa audio opremom i klimom
 • Obilaske prema programu
 • Ulaznice prema programu
 • Degustacije vina prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškove organizacije

 

 • Mesto polaska
  Sastanak grupe u 12.45h kod lokomotive kod železničke stanice u Novom Sadu
 • Vreme polaska
  Polazak autobusa u 13h

Plan ture

1

Sremski Karlovaci

Sastanak grupe u 12.45h kod lokomotive kod železničke stanice u Novom Sadu. Polazak autobusa u 13h. Vožnja do Sremskih Karlovaca. Ova živopisna varošica, na obronicma Fruške gore, poznata je kao sedište srpske kulture i prosvete. Danas su Sremski Karlovci središte Sremske mitropolije. Pesnik Branko Radičević je ovde pohađao nekoliko razreda gimnazije i ovaj predeo posebno je proslavio u svojim pesmama. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti: Patrijaršija sa posetom riznici, Gimnazija, Saborna crkva… Odlazak i obilazak Kapele Mira.
2

Obilazak Kapele Mira

Na mestu udaljenom pedesetak metara od današnje dvorane 1699. Godine potpisan je Karlovački mir. Po uzoru na prvobitnu građevinu 1710. Godine podignuta je današnja kapela koja je imala 4 ulaza, po jedan za svaku zaraćenu stranu. Ulaz kojim je prošla Otomanska imperija je prilikom kasnijih obova kapele zazidan.
3

Vinski podrum i muzej meda “Živanović”

Nakon obilaska planirana je poseta vinskog podruma i muzeja meda “Živanović”. Kod ovih domaćina degustraće se 7 vrsta vina, 3 vrste meda, medovače i sve to uz domaću pogaču i sir. Kratak predah, a potom odlazak do vinarije “Kiš”. Degustacija belog, crvenog, roze vina i bermeta.

Lokacija

Sastanak grupe u 12.45h kod lokomotive kod železničke stanice u Novom Sadu

Reviews

0.0
Rating 0

Post a Comment