TOP
Image Alt

Tura podzemnim Beogradom

Tura podzemnim Beogradom

950RSD / po osobi
(0 Reviews)

Šetnja podzemnim Beogradom otkriće vam njegove najskrivenije tajne! Bogatu istoriju grada kriju pećine, lagumi, zazidane reke, tuneli, bunkeri i brojne građevine koje su rušili i stvarali narodi naseljavani tokom vekova.

 

Usluge profesionalnog, licenciranog turističkog vodiča na srpskom jeziku, ulaz u Rimski bunar, Vojni bunker, Barutanu, vinski lagum i degustaciju vina.

  • Mesto polaska
    Gradska biblioteka, Knez Mihajlova 56
  • Vreme polaska
    sreda u 15:00; četvrtak u 17:00; subota i nedelja u 11:30, 14:00 i 17:00

Plan ture

1

Tura podzemnim Beogradom

Podzemlje priča legendu o Beogradu iz rimskog, austrijskog, turskog i srpskog perioda od kojih svaki nosi autentičnu draž.. Tura počinje posetom Rimskoj dvorani u kojoj se nalaze temelji glavne kapije rimske tvrđave iz 2.veka. Rimski bunar će vas fascinirati, dok vam bunker iz vremena Informbiroa otkriva špijunske tajne i političke igre predsednika Tita između velikih sila nakon Drugog svetskog rata. Ruta se nastavlja u ve likom barutnom magacinu čiji zidovi pričaju priče o odbrani hrišćanske Evrope od Turaka. Ovaj magacin je sada rimski lapidarijum u kome se čuvaju sarkofazi, nadgrobni spomenic i žrtvenici sa teritorije cele Srbije. Završna tačka ture je vinski lagum koji odiše vremenom oslobođenja Srbije od Turske vlasti.
2

Degustcija vina

Idealan način za završetak ture je upravo uživanje u degustciji vina. Poseta ovim lokalitetima oslikava neobičnu istroriju Beograda, različite ljudske sudbine i legende , kao i enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Lokacija

Mesto polaska: Gradska biblioteka, Knez Mihajlova 56

Reviews

0.0
Rating 0

Post a Comment